Skip to main content

Kıbrıs – Doğu Akdeniz Üniversitesi Semineri Ardından

Geçtiğimiz haftasonu Gazi Mağusa’daydım. Pazar günü değerli dostum Tayfun AKÇAY ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Bilişim Günleri’10 etkinliği kapsamında bir dizi seminer ve panel gerçekleştirdik. Tayfun ile üniversite sıralarından sonra aynı sahneyi paylaşmak benim için güzel bir anı oldu. Gün boyunca AJAX, ASP.NET, Sharepoint 2010 gibi teknolojilerle ilgili sunumlar gerçekleştirdik, Microsoft’taki staj ve kariyer olanaklarından bahsederek öğrencilerin gelecekleri ve kariyerleri ile ilgili merak ettikleri soruları cevaplamaya çalıştık. Kıbrıs’ta, pazar günü bir etkinlik gerçekleştirmemize rağmen benim beklentilerimin üzerinde bir katılım gerçekleşti.

Saat 4’ten sonra ise artık serbesttik, Mağusa’yı zamanımız elverdiğince gezdik. Gazi Mağusa’da özellikle Kaleiçi adı verilen bölgeyi(aynı zamanda Namık Kemal’in sürgüne gönderildiği yer) mutlaka gezmenizi tavsiye ederim. Kıbrıs’a hayatımda ilk kez gitme şansım oldu, dolayısıyla bu doğal güzellikleri ilk kez gördüm. Yeşil ve temiz doğası, farklı yapı mimarisi ve farklı insanıyla Kıbrıs gerçekten bambaşka bir ülke gibiydi. İlk bakışta biraz İzmir’i anımsatsa da, çok sessiz ve sakin bir hayat var burada. Birkaç istisna hariç, görebileceğiniz en yüksek bina 3 katlı ve deniz kenarında neredeyse hiç yapılanma yok.

Bu geziyi benim için unutulmaz yapan yolculuğum boyunca yaşadığım inanılmaz aksilikler oldu. Burada uzun uzun yazmayacağım, zaten yazmaya başlarsam en az 3-4 paragraf sürer. Seminer sonunda dinleyicilere bu aksiliklerin bir kısmını paylaştığımda salon gülme sesleriyle yankılandı, gerisini siz düşünün :) Aksiliklerden sadece birisi için ipucu vereyim; her ne kadar Kıbrıs güzel ülkemizin bir vilayetiymiş gibi gelse de, (resmiyette olduğu gibi) öyle değilmiş. Uçuşlar esnasında dış hatlar terminalini kullanmak gerekiyormuş. Ve dolayısıyla ehliyetle değil nüfus cüzdanı veya pasaportla giriş yapabiliyorsunuz havalimanına :) Aman diyeyim sakın İstanbul-İzmir arası uçacakmış gibi hazırlıksız gitmeyin havalimanına :) Bir de Kıbrıs’ta maalesef Avea çekmiyormuş :(

Etkinliği düzenleyen ve etkinlik boyunca her türlü konuda bize yardımcı olan, zamanını bizimle paylaşan başta MSP arkadaşım Olcay KÜK, Selçuk ATILGAN, Hakkı BAYKAL’a ve DAÜ Yazılım Kulübü’ne sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Etkinlikten iki hatıra fotoğrafı…

blog_kibris_dau_001 blog_kibris_dau_002

Kıbrıs – Doğu Akdeniz Üniversitesi Semineri Ardından” hakkında 1 yorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir