Skip to main content

Nedirtv’den Yine Bir İlk: Radyo Nedir

radyonedir

Nedirtv olarak 2006 yılında yayın hayatına başladığımızda Türkiye’deki video yayınlayan sitelerin sayısı iki elin parmağını geçmiyordu. Geçen 7 senelik sürede sadece video içeriği üreterek Türkiye’deki yazılımcı arkadaşlara yol göstermeye çalıştık. Bugüne baktığımız zaman nedirtv eski günlerinden uzakta, sağolsunlar bizi yalnız bırakmayan 4-5 editör arkadaşımızın da desteğiyle içerik üretmeye iyi kötü devam ediyoruz.

Nedirtv olarak neler yaptık şöyle özetleyeyim:

– 30’dan fazla kişinin katkılarıyla 400’e yakın video ve podcast yayınladık. Bu içerikler bugüne kadar 1.5 milyon civarında izlendi/dinlendi(bu rakamın yaklaşık %20’sinin gerçek izleme/dinleme olmadığını varsayabiliriz)

– Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde 20’ye yakın seminer düzenleyerek yazılım sektöründeki en aktif topluluklardan biri olduk.

– Bir topluluk sitesi olarak Türkiye’nin ilk webiner serisini 2007 yılında yaptık, halâ da yapmaya devam ediyoruz.(*)

– Bir topluluk sitesi olarak Türkiye’nin ilk podcast serisini 2010 yılında yaptık, halâ da yapmaya devam ediyoruz.

– 4 yıldır video izlemek için üye olmayı zorunlu yapmamamıza rağmen 12.000’e yakın üyemiz bulunmakta.

Bu kısa(!) özetten sonra gelelim bu yazının sebeb-i hikmetine. Nedirtv olarak yine kendi alanımızda bir ilke imza atıyoruz! Uzun zamandır planladığımız ancak benim yoğun çalışma tempom nedeniyle sürekli ertelediğimiz canlı radyo yayınlarımıza 27 Aralık 2012 Perşembe akşamı başlıyoruz. Bu çalışmamız yine topluluk siteleri açısından Türkiye’de bir ilk olacak ve internetten canlı radyo yayınlarımızda aksilik çıkmadığı sürece Perşembe akşamlarında sizlerle olacağız.

Radyomuzun adı Radyo Nedir(nasıl, çok yaratıcı bir isim değil mi?). Amacımız sadece yazılımcılara değil, bilişim dünyasına hitap edebilmek. Teknik konulardan ziyade biraz daha içten ve samimi muhabbetlere yelken açalım, sosyal konulara da eğilelim istiyoruz. Davet edeceğimiz bir çok güzel insan da yayın günlerinin geleceği haftayı beklemekteler. Canlı yayın olması münasebetiyle sizlerden gelen soruları canlı ve heyecanlı bir şekilde cevaplamaya çalışacağız. Bir radyo frekansımız yok tabi ki, ama bir yayın URL’miz olacak. İlk yayınımızla ilgili bilgileri önümüzdeki hafta içerisinde paylaşacağız.

Radyo yayınlarımıza katılımlarınızı şimdiden bekleriz.

(*) Türkiye’de topluluk düzeyinde ilk webiner çalışması geçmişte editörlüğünü yaptığım MS Akademik tarafından 2007 yılında yapılmıştı. Ancak bu webinerler seri olarak değil, bir defalığına gerçekleşmişti. Hatta 6 webinerden oluşan bu programın 1. ve 6. webinerlerinde o zamanların önemli trendi olan ASP.NET AJAX’ı anlatmıştım Nuri Çankaya hocamın konuğu olarak. Hey gidi günler hey :)

Nedirtv’den Yine Bir İlk: Radyo Nedir” hakkında 15 yorum

  1. Hocam harika bir çalışma olacak. Buna önderlik yaptığın için kendi adıma çok teşekkür etmek isterim.

    Ayrıca Nedirtv?com topluluğunda görev aldığım için de gerçekten çok mutluyum. Bu topluluk da yer almakla doğru bir hamle yaptığımı bir kez daha anlamış bulunuyorum.

    Senin de belirttiğin üzere belki bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar editor kaldı toplulukta aktif olarak görev alan. Ben kendi adıma elimden gelen en iyi katkıyı vermeye çalışmaya devam ediyor olacağım.

    Yolumuz açık olsun çok güzel ve hayırlı bir haberdi bu :)

  2. Eyvallah hocam. Sizin destekleriniz olmasa şimdi dükkanı kapatmıştık belki de 😀 Emeğiniz için teşekkür ederim.

    Hayırlısı bakalım, umarım devamlılığını sağlayabiliriz. Hem biz hem dinleyenler eğlenceli vakit geçirir umarım :)

  3. Başarılarınız daim olsun hocam. Türkiye’de bir çok yazılımcının başvurduğu kaynaklardan birisiniz. Başta siz ve Burak Selim hocam olmak üzere tüm ekibinize canı gönülden tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.

    Radyo yayın gününü heyecanla bekliyorum :)

  4. Yayın ve teknik tecrübe birikimleri yeni gelişmelere gebe. Video, webcast ile başlayan süreç podcast ile devam etti. Şimdi ise, canlı radyo yayını çok güzel gelişme, her zaman ki gibi elimi taşın atına koymaya hazırım.

  5. Merhabalar.
    Bizim sektör için heyecan verici bir haber. Dinleyicilerin yayına bağlanabilme opsiyonu olursa daha bi güzel olur. Emeği geçenlere teşekkürler. Bende farklı bir kulvarda radyo yayını yapmayı planlıyorum. Hazır bilgileriniz tazeyken altyapısının nasıl olması gerektiği hakkında bilgilendirebilir misiniz?
    canlı sohbet ortamı ile beraber yeri geldiğinde müzikle devam etmek nasıl mümkün olabiliyor. donanımsal, yazılımsal ihtiyaçlarınız neler oldu vs. zamanını harcayıp yardımıcı olabilecek arkadaşlar [email protected] dan ulaşabilirler.

  6. Teşekkürler arkadaşlar ilgi ve desteğiniz için.

    @ahmet Canlı yayına dinleyicinin dahil olması planlarımızda var, ancak bunu Skype vb. bir uygulama kullanarak gelecekte deneyeceğiz, malum altyapımız ilkel(hatta altyapımız yok :)). Ortamla ilgili araştırmalarımız devam ediyor. caster.fm sitesi şu an ilk alternatifimiz. Adobe Flash kurulu olan her tarayıcıdan takip edilebilecek. Android cihazlardan da takip edilebilecek olması işin güzel yanı.

  7. bence cok guzel dusunulmus. benim canli yayini aramam pek mumkun olmayabilir belki ama yayinlayacaginiz URL’in altina kucuk bir chat penceresi ekleyebilirseniz eger sorularimi ben de sorabilirim. simdiden emek verenlerin ellerine saglik. artik Persembe aksamlarini ve gondereceginiz URL’i dort gozle bekliyorum. so exciting :) ingiltere’den selamlar…

  8. @yesim chat penceresi yok sanırsam kullanacağımız sitelerde, ama twitter’dan mention atan arkadaşların sorularını(canlı yayında konuşulan konu ve konukla ilgili olanları tabiki :) ) yanıtlamaya çalışacağız. ingiltere’lerden takip edilmek, hmm kulağa hoş geliyor :)

  9. Hocam böyle ilklerin, sizin öncülüğünüzde çıkması şaşırtıcı değil. Umarım demeyeceğim çünkü eminim ki çok güzel vakit geçireceğiz. Sabırsızlıkla ilk yayınınız bekliyorum. Castfm öneririm bu arada. Chat özelliği de sunuyor. İyi Çalışmalar dilerim.

  10. Düşünce ve temenniler için teşekkürler. cast.fm’den kastın caster.fm mi acaba? Eğer öyleyse biz de caster.fm tercihini 2 hafta kadar önce yapmıştık, hatta şu an radyo sayfamıza son rötüşlarını yapıyorum. Chat ve istek parça özelliklerini kapattım maalesef. Ama facebook yorumları açık kalacak. Bu arada caster.fm dışında alternatif bir site daha biliyorsan ve iletebilirsen çok sevinirim

    Ben de ilk yayını heyecanla bekliyorum, aksilikler çıkması muhtemel ama olursa da affola şimdiden :)

    1. CasterFm i Nedirtv ye entegre ederek de kullanabilirsiniz. Embed kodu kontrol panelinizde hazır olarak veriliyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir