Skip to main content

Nedirtv Söyleşilerine Başladık

Adında her ne kadar TV kelimesi geçiyor olsa da, yeni başlattığımız seri ile Nedirtv'de artık ses dosyası olarak görüntüsüz söyleşilerimize de yer vermeye başladık. Burak Selim Şenyurt ve Selçuk Yavuz ile aynı şirkette çalışıp, uzun zamandır böyle bir projeyi düşünüp, üstüne Ramazan ayı nedeniyle de öğle aralarında boş zaman bulunca, aldık mikrofonumuzu ve faydalı olabileceğini düşündüğümüz konular üzerine sohbetler yapmaya karar verdik.  Bu söyleşilerin ilkini geçtiğimiz günlerde yayınladık ve bu söyleşi bir gün içerisinde yaklaşık 500 kez dinlendi. Böylesine bir ilginin bizi oldukça mutlu ettiğini söyleyebilirim.

Efendim, konuyu çok uzun uzun yazmaya gerek yok. İlk söyleşimizde web geliştiricilerin son zamanlarda en çok sorduğu sorulardan birine cevap bulmaya çalıştık ve ASP.NET MVC Framework ile ASP.NET WebForms yapıları üzerine konuştuk. Az önce ise ikinci söyleşimiz olan Yazılım Geliştirmede Takım Çalışması konulu söyleşimizi yayına aldık. Darısı sonraki söyleşilere :)

İlerleyen zamanlarda sektörümüzden önemli ve farklı kişilerle de değişik konularda söyleşilere devam edeceğiz. Söyleşilerimizde dinlemek istediğiniz konular varsa bize ulaşıp fikirlerinizi iletebilirsiniz. Konu ile ilgili gerek bu yazıya yorum bırakabilir, gerekse bana veya Burak ile Selçuk Hoca'ya mail atabilirsiniz.

Nedirtv Söyleşilerine Başladık” hakkında 1 yorum

  1. Merhaba Uğur Hocam;

    Öncelikle çok güzel ve faydalı bir çalışma olacağını düşünüyorum. Şu an konuşmaları indiriyorum. Bu arada indirme olurken, yorum yazmak istedim. Yazılım geliştirmede Takım Çalışması konusu çok dikkatimi çekti ve heyecanla ses dosyasını dinlemek istiyorum. :) Bu çalışmanın aynısını Daron hocayla yapan birisi daha vardı. Fakat şu an hatırlayamıyorum. Fakat sanırım pek düzenli olamadı. :) Çoğu yazılım geliştiren arkadaşın dinlemek isteyeceği birkaç konuda fikir vermek istiyorum. Yazılıma ister yeni başlayan, ister belli bir seviyede olan çoğu arkadaşın, kod yazabilmesinin yanında bunu belli bir disiplin ve kalıba uygun olarak geliştirmesi konusunda sıkıntı çektiğini düşünüyorum. Bu konu sanırım "Yazılım Geliştirmede Takım çalışması" isimli söyleşiniz içinde güzel bir devam konusu olabileceğini düşünüyorum. O ya da bu şekilde her geçen gün bir yazılımcının diğer bir yazılımcının arkasında bıraktığı ya da sürdürdüğü bir kod’a müdahale durumu sürekli vardır. Bu durumda artık kod yazmaktan ziyade(ki yazılımcılık sadece bundan ibaret sanılıyor!!) artık yazılan kodunda, en basit uygulamadan, en karışığına kadar belli Tasarım Kalıpları ve Disiplinlerinde olması gerektiğini düşünüyorum.. Bu konuda Burak hocanın çok güzel bir seri makale ve videosu da var.(DesignPattersn ve Priciples) Fakat bunu projelerde karşımıza çıkan isteklere nasıl uygulayacağımız konusunda çoğu zamanda sıkıntı yaşıyorum ve çoğu kişininde yaşayıp, bu konulara hiç girmeden kodlama yaparak bir şekilde çözüme ulaştıkları fakat sadece günü kurtardıklarını düşünüyorum. Bu konuda sizler gibi tecrübeli geliştiricilerin sohbetini dinlemek isterim.

    Bu yeni seri çalışmanızda başarılar dilerim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir